Frittata met zoete aardappel & spinazie

Bereiden

Deze frittata is heerlijk als warm lunchrecept of licht hoofdgerecht. Serveer hem in de pan of schuif hem op een plank. Heerlijk met een eenvoudige groene salade met citroendressing.

1 Verwarm de oven voor op 190 °C/gasovenstand 5. Schrob de zoete aardappelen schoon, wrijf ze in met olie en een snufje peper en zout en leg ze op een bakplaat. Rooster ze ongeveer 50 minuten, of tot ze zacht en gaar zijn en laat ze afkoelen tot ze handelbaar zijn.

2 Zet een ovenbestendige koekenpan van 28 cm met antiaanbaklaag op matig vuur en giet er een scheutje olie in. Doe er de spinazie met een snufje peper en zout en een flinke rasp nootmuskaat bij, roer regelmatig en laat de blaadjes slinken tot al het vocht verdampt is. Breek intussen de eieren in een grote mengkom, klop er een snufje peper en zout door en doe er de helft van de feta en de geraspte kaas bij.

3 Haal de pan van het vuur – het deel dat nu komt moet je vrij vlug proberen te doen. Giet het eimengsel in de pan en roer goed. Voeg de zoete aardappel in brokjes toe (als je wilt kun je de schillen weggooien, maar ik vind de nootachtige smaak juist lekker) en voeg de rest van de feta en de kaas toe. Zet de pan 13 tot 15 minuten in de oven of tot de frittata luchtig en goudbruin is. 

--

Dit recept komt uit het boek 'Bespaar met Jamie' van Jamie Oliver (€ 18,95, Kosmos uitgevers).





Eat Happy van Melissa Hemsley

Lees het interview met Melissa Hemsley en maak kans op haar nieuwe boek Eat Happy.
 
 

Hi foodlover,

Wat leuk dat je op de gloednieuwe site foodandfriends.nl bent beland! Vanaf nu af aan kan je hier lekker rondgluren tussen de recepten van bekende chefs en upcoming culi-lovers, kies voor een snel doordeweeks gerecht en laat me je een handje helpen om flink uit te pakken voor een diner met vrienden en familie. Want of je nu een bakkoning bent of niet verder komt dan een eitje bakken, op foodandfriends.nl vind je tips en tricks om ieder gerecht te laten slagen.

Vergeet niet om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte!

Liefs, Lot

foodandfriends.nl