Guus: ‘In de Bourgondische traditie mag een stoofpot natuurlijk niet ontbreken. Ik ben gek op zulk gul eten. Deze is het lekkerst met vlees dat je normaal gesproken rood serveert, zoals ossenhaas, biefstuk of bavette. Vraag je slager om advies als je twijfelt, dan weet je zeker dat je goed zit.’
1. Verhit de olijfolie in een braadpan. Bestrooi de ossenhaaspuntjes met zout en peper, en bak ze op hoog vuur aan alle kanten rondom goudbruin. Schep het vlees uit de pan op een bord (maak de pan nog niet schoon) en dek losjes af met aluminiumfolie.
2. Snijd de ui in dunne ringen, de paprika in lange reepjes en de champignons in plakjes. Verhit de boter in de pan waarin je het vlees hebt gebakken en stoof de uienringen 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de puntpaprika toe en 2 minuten later de champignons. Leg het deksel op de pan en stoof de groenten in ongeveer 5 minuten gaar. Voeg de tomatenpuree, dijonmosterd, paprikapoeder en wodka toe en roer goed. Voeg de crème fraîche toe, breng aan de kook en stoof nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
3. Verhit intussen de frituurpan tot 180 °C. Snijd de aardappels in heel dunne reepjes (zo dik als lucifers). Spoel ze goed af onder koud stromend water om het zetmeel te verwijderen en dep de luciferaardappels droog met een schone theedoek. Frituur de luciferaardappels in enkele minuten goudbruin in de hete olie. Schud het meeste olie eraf in het frituurmandje en laat de luciferaardappels uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze tot slot met wat zout.
4. Doe het vlees terug in de pan en schep om met de saus. Strooi de bladpeterselie erover en serveer samen met de luciferaardappels.
Hoofdgerecht voor 4 personen, 35 minuten:
Voor de boeuf stroganoff:
Voor de luciferaardappels:
Voor het serveren:
Extra nodig:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.