Banaan-kokos-pannenkoekjes

Bereiden

Deze pannenkoekjes hebben een lekkere fruitsmaak en zijn eenvoudig en snel te maken. Wat ook handig is, is dat je maar een paar ingrediënten nodig hebt, dat ze wel glutenvrij maar nog steeds dik en vullend zijn. Ook kun je ze als snelle snack tussendoor eten en zijn ze perfect na het sporten.

1 Prak de bananen fijn met een vork. Doe ze in een middelgrote mengkom en klop de eieren en kokos erdoor. Voeg de bosbessen toe (bewaar er een paar voor eroverheen) en roer erdoor.

2 Verhit de kokosolie op middelhoog vuur in een koekenpan van 25 cm met antiaanbaklaag. Schep er 2-3 eetlepels van het beslag in voor elke pannenkoek. Je kunt er 3-4 pannenkoeken tegelijk in bakken. Keer ze voorzichtig met een spatel om als de bovenkant niet vloeibaar meer is en ze aan de onderkant goudkleurig zijn – dit duurt ongeveer 2 minuten.

3 Bak de andere kant 1 minuut.

4 Stapel de pannenkoeken op en strooi de achtergehouden bosbessen erover. In het weekend besprenkelen we ze met wat ahornsiroop of yoghurt en strooien we er extra kokosrasp overheen.

-

Dit is een recept van Green Kitchen Stories, die je onder andere kunt kennen van hun kookboek 'The Green Kitchen' (€ 24,95, Gottmer Uitgevers Groep b.v.). 

 

 

Krankzinnige burger


Grill deze krankzinnig lekkere burger van Jamie Oliver op de BBQ!