Deze lekkere aubergineburger met hummus is té lekker om te laten staan. Een leuke vervanger van de vleesburger, en minstens net zo lekker – dan wel niet lekkerder. Proef én oordeel!
1. Bestrooi de aubergine met zout, laat 30 minuten staan, dep dan droog.
2. Verhit een grillpan. Meng 2 eetlepels olijfolie met oregano, paprikapoeder, zout en peper. Kwast de aubergine aan één kant hiermee in. Gril met deze kant omlaag 3 minuten; herhaal met de andere kant. Gril de overige plakken op dezelfde manier. Besprenkel met citroensap en houd ze warm.
3. Gril de broodjes, met de gesneden kant omlaag. Leg wat sla, een plak ui, aubergine, 1 eetlepel hummus en weer een plak aubergine op de onderste helft van de broodjes. Eindig met tomaat en de bovenkant van het broodje.
Meer hamburgerrecepten? Kijk hier
Wil je meer weten over de verschillende superfoods die in dit recept zitten, zoals allerlei soorten noten? Bekijk dan hier ons Superfood ABC.
Voor 2 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.