Kabeljauw met linzen & lentegroente

Bereiden

Is dit kabeljauwgerecht geen plaatje? Varieer met verschillende voorjaarsgroente of andere soorten uit het seizoen. De linzen geven het gerecht een extra bite.

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een scheutje olijfolie in de pan, voeg de linzen en sjalot toe en bak 3 minuten. Giet de bouillon erbij en kook de linzen in 18-20 minuten gaar.

2 Kook om beurten in een pan met ruim water de peulvruchten, romanesco en biet in 2-3 minuten beetgaar. Laat uitlekken en zet apart.

3 Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan met dikke bodem op middelhoog vuur. Bak de kabeljauw met het vel naar beneden in 8 minuten goudbruin en krokant ‒ draai de vis de
laatste minuut even om.

4 Verdeel de linzen, gemengde peulvruchten , romanesco en biet over 6 grote borden. Leg als laatste de vis erop en serveer meteen.

[Credits: recepten Michael Verswijveren, stylling Marieke Verdenius en fotografie Mitchell van Voorbergen]Eat Happy van Melissa Hemsley

Lees het interview met Melissa Hemsley en maak kans op haar nieuwe boek Eat Happy.
 
 

Hi foodlover,

Wat leuk dat je op de gloednieuwe site foodandfriends.nl bent beland! Vanaf nu af aan kan je hier lekker rondgluren tussen de recepten van bekende chefs en upcoming culi-lovers, kies voor een snel doordeweeks gerecht en laat me je een handje helpen om flink uit te pakken voor een diner met vrienden en familie. Want of je nu een bakkoning bent of niet verder komt dan een eitje bakken, op foodandfriends.nl vind je tips en tricks om ieder gerecht te laten slagen.

Vergeet niet om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte!

Liefs, Lot

foodandfriends.nl