Zoete aardappel met groente uit de oven

Zoete aardappel met groente uit de oven

Dit gerecht is perfect voor vegetariërs, voor iedereen die een avondje geen vlees of vis wil eten én voor iedereen die gewoon simpelweg iets nieuws wil proberen. Het fijne is dat je maar tien minuten in de keuken hoeft te staan en dat de oven de rest van het werk doet. Simpeler kan bijna niet!

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 

2. Schil de zoete aardappel en snijd hem in de lengte in plakken van circa 2 cm dik. 

3. Breng de plakken op smaak met zout en peper en bak ze 15 minuten in de oven.

4. Bestrijk elke plak gebakken aardappel met pesto en verdeel er spinazie, stukjes broccoli en paprika over.

5. Leg daarop stukjes mozzarella en bestrooi met pijnboompitten.

6. Bak de plakken 15 minuten in de oven en serveer lauw of warm.
 

Voor 4 sneetjes. Voorbereiding 10 min. Bereiding 30 min.

  •  1 flinke zoete aardappel
  • 4 eetlepels pesto
  • 100 g verse spinazie
  • ¼ gestoomde broccoli
  • ½ geroosterde rode paprika (uit een pot)
  • bol mozzarella
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • zout, peper


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief