Zeebrasem met vijgen

Zeebrasem met vijgen

Zeebrasem met vijgen maken is geen kunst hoor. Het klinkt misschien als een culinair hoogstandje – en zo smaakt het ook – maar heel ingewikkeld is het niet. Zoals vaak met recepten is het ‘gewoon’ de stappen volgen en je verbluft jezelf met een waanzinnig resultaat. Wil je de uitdaging aangaan met jezelf? Dan kun je dit zeebrasem-recept nog een twist geven naar je eigen smaak.

Bereiding



1. Schub de zeebrasem, verwijder de ingewanden en leg opzij.

2. Pel de rode uien. Kerf de vijgen aan de bovenkant met een mesje in. Breng wat gezouten water aan de kook en blancheer de rode uien 2 minuten. Laat ze afkoelen onder de kraan en laat ze uitlekken.

3. Bestrooi de zeebrasem en vijgen met zout en peper. Leg de vis, vijgen, rode uien en vijgenbladeren in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en verdeel de boter erover. Zet 15 minuten in de oven op 180 °C; bedruip de vis regelmatig.

4. Haal de vis uit de oven, schenk de vijgenazijn erover en zet hem nog 10 minuten in de oven; bedruip regelmatig. Verwijder de vijgenbladeren en serveer direct.

 

Voor 4 personen.

  • 1 zeebrasem van zo’n 1.6 kilo
  • 12 kleine rode uien
  • 8 vijgen
  • 6 vijgenbladeren
  • 4 el olijfolie
  • 60g lichtgezouten boter
  • 2 el vijgenazijn
  • zout en versgemalen peper


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief