Zeebrasem met vijgen maken is geen kunst hoor. Het klinkt misschien als een culinair hoogstandje – en zo smaakt het ook – maar heel ingewikkeld is het niet. Zoals vaak met recepten is het ‘gewoon’ de stappen volgen en je verbluft jezelf met een waanzinnig resultaat. Wil je de uitdaging aangaan met jezelf? Dan kun je dit zeebrasem-recept nog een twist geven naar je eigen smaak.
1. Schub de zeebrasem, verwijder de ingewanden en leg opzij.
2. Pel de rode uien. Kerf de vijgen aan de bovenkant met een mesje in. Breng wat gezouten water aan de kook en blancheer de rode uien 2 minuten. Laat ze afkoelen onder de kraan en laat ze uitlekken.
3. Bestrooi de zeebrasem en vijgen met zout en peper. Leg de vis, vijgen, rode uien en vijgenbladeren in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en verdeel de boter erover. Zet 15 minuten in de oven op 180 °C; bedruip de vis regelmatig.
4. Haal de vis uit de oven, schenk de vijgenazijn erover en zet hem nog 10 minuten in de oven; bedruip regelmatig. Verwijder de vijgenbladeren en serveer direct.
Voor 4 personen.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.