Als je kiest voor een zoutkorst – wat superlekker is en leuk om te doen –, dan kun je daarvoor alleen hele vissen gebruiken. We kiezen hier voor zeebaars, maar dorade is ook een perfecte vis hiervoor. Nog een tip: fileer de vis altijd direct na het bakken, anders gaart de vis door of kan hij te zout willen. Precies wat je niet wilt!
1. Verhit de oven tot 200 °C.
2. Stop de citroenschijfjes en gedroogde venkelstengels in de holte van de vis.
3. Doe het zout in een grote kom en voeg 250 ml water toe. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bedek hem met de helft van het zout. Leg de vis erop.
4. Bedek de vis helemaal met de rest van het zout.
5. Zet de vis in de hete oven. Steek na 20 minuten een spies in de vis. Als de punt van die spies heel heet is als je hem eruit haalt, dan is de vis gaar.
6. Breek de zoutkorst open en verwijder de harde stukken. Zorg dat er helemaal geen zout op de vis achterblijft. Til de vis voorzichtig op en leg hem op een schaal. Verwijder de huid.
7. Serveer de zeebaars warm met salsa verde.
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.