Vijgen-dadelpuree met kwark

Vijgen-dadelpuree met kwark

Je kent ze wel, die kleine gekleurde bakjes waar je powerrr van zou krijgen. Deze variant maak je gemakkelijk zelf. En bovendien zonder kunstmatige toevoegingen en suiker. heerlijk als fruithap in de namiddag of af en toe als toetje.

Bereiding

Was de vijgen goed en snijd het topje met takje eraf. Ontpit de dadel en snijd in kleine stukjes. Voeg ze samen met de kwark en de olie en maak er een glad mengsel van. Dat kan natuurlijk ook prima met een staafmixer.

Toch kiezen voor een kant-en-klaar zuiveltoetje? Ga dan voor een zo puur mogelijke variant. Combineer liever zelf kwark met (geprakt) fruit. De variant die al voor je is gemaakt bevat namelijk toch heel vaak extra toevoegingen.

Links op de foto staat de vijgen-dadelpuree met kwark.

  • 2 verse vijgen
  • 1 verse dadel*
  • 2 eetlepels kwark
  • 1 theelepel lijnzaadolie of Happy Delight-olie

*Je kunt het beste de grote, zoete, sappige Medjool-dadels voor dit dadelnoontje gebruiken.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief