Deze kimchi zou ook wel noodkimchi kunnen worden genoemd. Hij is ideaal voor die dagen dat je naar kimchi snakt, maar geen tijd hebt om hem te laten fermenteren. Want normaal gesproken is het een geduldig potje om te maken, maar nu? Nu is-ie in ongeveer een uurtje klaar. Heerlijk!
1. Snijd de kool in stukjes (à 5 cm) en bestrooi ze in een kom met het zout. Zet 1 uur apart en keer de bladeren na 30 minuten. Spoel de kool dan af en laat de bladeren goed uitlekken.
2. Pers de knoflook en snijd de bosuitjes in de stukjes (à 2 cm). Doe ze samen met de overige ingrediënten in een kleine kom en schep ze goed door elkaar.
3. Doe het mengsel bij de koolbladeren en hussel alles door elkaar, zodat de bladeren goed zijn bedekt. Bewaar de kimchi maximaal 2 weken in een luchtdicht afsluitbare bak in de koelkast.
Credits: Recepten: Caroline Hwang. Fotografie: Lisa Linder.
Voor 700ml
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.