Roze bordje

Roze bordje

Dit bordje ziet er fantastisch uit, hé? Vonden wij ook! En dan hebben we het nog niets eens over de smaak gehad, in één woord geweldig: het zoete van de bietjes, het pittige van de radijs, het aardse van de zwarte rijst en het frisse van de bieslook en citroen. Kom maar door hoor; wat ons betreft mag er iedere week wel zo’n roze maaltje op tafel staan.

Bereiding


 
1. Kook de zwarte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat hem volledig afkoelen.

2. Haal de buitenste bladen van de rodekool en snijd de rest klein. Verwijder het kroontje van de radijsjes en snijd de rest in partjes. Meng in een kom de olijfolie en 2 eetlepels limoensap, zout en peper. Hussel er dan de rijst, de rodekool en de radijs door. Zet de salade apart. Schil de chioggia-biet en snijd hem in heel dunne plakjes.

3. Snijd de tempeh in blokjes en bak ze een paar minuten in een ingevette koekenpan. Neem de pan van het vuur als de tempeh mooi goudbruin is.

4. Lepel de rijst met de rode kool en radijs op een bord. Schik de plakjes chioggia-biet en de blokjes tempeh erop. Strooi er de bieslook en rasp van de halve limoen op en sprenkel het restje van de dresssing erover.
 

1 persoon. 20 minuten voorbereiding, 15 minuten bereiding.

  • 60 g rodekool
  • 6 radijsjes
  • sap en rasp van ½ onbespoten limoen
  • 1 kleine rauwe chioggia-biet
  • 10 g bieslook, gehakt
  • 60 g zwarte rijst
  • 3 el olijfolie, plus extra om in te vetten
  • zout
  • peper
  • 100 g tempeh


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief