Dit bordje ziet er fantastisch uit, hé? Vonden wij ook! En dan hebben we het nog niets eens over de smaak gehad, in één woord geweldig: het zoete van de bietjes, het pittige van de radijs, het aardse van de zwarte rijst en het frisse van de bieslook en citroen. Kom maar door hoor; wat ons betreft mag er iedere week wel zo’n roze maaltje op tafel staan.
1. Kook de zwarte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat hem volledig afkoelen.
2. Haal de buitenste bladen van de rodekool en snijd de rest klein. Verwijder het kroontje van de radijsjes en snijd de rest in partjes. Meng in een kom de olijfolie en 2 eetlepels limoensap, zout en peper. Hussel er dan de rijst, de rodekool en de radijs door. Zet de salade apart. Schil de chioggia-biet en snijd hem in heel dunne plakjes.
3. Snijd de tempeh in blokjes en bak ze een paar minuten in een ingevette koekenpan. Neem de pan van het vuur als de tempeh mooi goudbruin is.
4. Lepel de rijst met de rode kool en radijs op een bord. Schik de plakjes chioggia-biet en de blokjes tempeh erop. Strooi er de bieslook en rasp van de halve limoen op en sprenkel het restje van de dresssing erover.
1 persoon. 20 minuten voorbereiding, 15 minuten bereiding.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.