Romige snijbiet met tagliatelle is een gerecht waarvan we wilden dat er meer bestonden. We zijn namelijk dol op knoflook, maar het mag niet overheersen. Dat lukte in dit tagliatelle-recept: er zit een hele bol knoflook in, maar toch is de pastasaus mild van smaak. Wil je meer inspiratie voor bordjes vol tagliatelle? Ga maar los, want hier vind je de lekkerste recepten om met tagliatelle een heerlijk gerecht te maken.
1. Maak alle knoflooktenen los en verwijder het schilletje. Kook ze 30-40 minuten in de wijn-metbouillon, tot de tenen superzacht zijn en de vloeistof zo goed als ingekookt (let op dat de knoflook niet verbrandt als er weinig vocht in de pan zit).
2. Verhit intussen een grote pan met ruim water met zout en kook de tagliatelle beetgaar.
3. Prak de knoflooktenen, die nu helemaal zacht zijn, fijn en giet de room erbij. Warm goed door, breng op smaak met peper en zout en doe op het laatst de grof gehakte snijbiet erdoor. Laat de blaadjes meewarmen en wat slinken. Schep door de pasta en bestrooi met parmezaan.
Credits: Productie & receptuur Marian Flint – Fotografie Anna de Leeuw – Foodstyling Anoek Lorjé
4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.