Ben je klaar voor een bordje heerlijk comfortfood? Ricotta al forno is een van onze favoriete recepten. Het is een soort Italiaanse soufflé zonder bloem. Als hij gaar is, moet de bovenkant nog een beetje wiebelen. Een simpel maniertje om te testen, maar werkt als een tierelier!
1. Verhit de oven tot 190 °C.
2. Bedek de bodem en wand van een ronde springvorm van 30 cm doorsnee met een beetje boter en wat geraspte Parmezaanse kaas. Schud het teveel aan kaas eruit.
3. Doe de kruiden in de kom van een foodprocessor en doe de helft van de ricotta en de slagroom erbij. Draai tot het lichtgroen is. Voeg de rest van de ricotta en slagroom toe en zet de machine weer aan. Voeg terwijl je aan het mengen bent de eieren stuk voor stuk toe. Strooi er zeezout en zwarte peper bij. Spatel tot slot de Parmezaanse kaas erdoor.
4. Schep het mengsel in de vorm en verspreid de olijven erover. Zet het 20 minuten in de oven. De taart moet rijzen en een bruine korst krijgen, maar in het midden nog zacht zijn. Serveer hem na 5 minuten.
Voor 6 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.