1. Maak de saus: smelt de boter in een steelpan en bak daarin al roerend de bloem in 5 tot 10 minuten tot een bruine roux. Schenk de kalfsfond erbij en voeg de azijn en de peper toe. Blijf roeren tot de saus gebonden is.
2. Stort de mosselen in een grote braadpan en schenk de wijn erover.
3. Voeg de crème fraîche en de pepersaus toe.
4. Zet de pan afgedekt 15 minuten op laag vuur. Schud de mosselen halverwege de bereidingstijd om. De mosselen zijn klaar als ze allemaal open zijn. Schud ze nog eens om.
5. Serveer de mosselen met friet.
Dit recept komt uit het boek ‘Mosselen’ van Leon de Bruxelles (€8,95, Good Cook).
Voorbereiding 15 minuten – Bereiding 25 minuten
Voor 4 personen:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.