Dit gerecht is zo lekker dat ik het zelfs als ontbijt zou nemen. Feta gaat heel goed samen met vijgen en honing. Het kan prima als licht voorgerecht worden opgediend, maar het kan ook onderdeel uitmaken van een diner met meerdere gerechten. Als je een ondiepe braadslede gebruikt dan wordt de kaas knapperig en goudbruin, terwijl je met een diepere braadslede, zoals die we op de foto hiernaast hebben gebruikt, een zachter resultaat krijgt.
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Halveer de blokken feta en leg deze in de braadslede met de vijgen eromheen. Besprenkel alles met de olijfolie en honing, voeg een snuf peper toe, strooi de pijnboompitten eroverheen en zet 20-25 minuten in de oven, tot de vijgen zachter zijn.
2. Meng de citroenrasp, het citroensap, de extra vierge olijfolie en het basilicum vlak voor het gerecht klaar is. Giet over de vijgen en de feta zodra deze uit de oven komen. Dien heet op met lekker knapperig brood.
Voor: 4 (als voorgerecht of als onderdeel van uitgebreid diner). Voorbereiding: 10 minuten. Oven: 20-25 minuten
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.