Mosselen bereiden is niet moeilijk. Onze visexpert Bart van Olphen geeft je tips om het succes te vergroten. Zout ‘In de schelpen zit vaak nog zeewater, dus zout heb je meestal niet nodig. Maar vergeet niet te proeven!’ Kooktijd ‘Kook de mosselen kort op hoog vuur. Laat je ze te lang staan, dan worden ze droog en taai.’ Vocht ‘Mosselen stomen gaar, dus meer dan een laagje water heb je niet nodig. Gooi het vocht niet weg, want je kunt er heerlijke bouillon van maken.’
1. Verwijder voor de currypasta de harde uiteindes van het citroengras. Pel de knoflook en ui en snijd die in grove stukken. Schil de gember, verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika en snijd ze in grove stukjes. Rasp de limoen boven de keukenmachine en voeg alle ingrediënten voor de currypasta toe. Maal ze fijn tot een grove pasta, breng op smaak met zout en peper en schep hem in een gesteriliseerde pot.
2. Was de mosselen en verwijder eventuele kapotte exemplaren. Snijd het citroengras in grove stukjes en de bosui en chilipeper in ringen. Houd ze zolang apart.
3. Neem een grote pan of wok en bak daarin 4 eetlepels van de currypasta (bewaar de rest voor een andere keer in de koelkast; je kunt de pasta maximaal 2 weken in een goed afgesloten pot bewaren) samen met het citroengras 1-2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door elkaar.
Credits: recepten: Bart van Olphen. fotografie: Davis Loftus. styling: Inge van Tichelaar.
4 personen
Gele curry pasta
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.