“Millefeuille vind ik naast een dame blanche een van de mooiste desserts ter wereld. Omdat het best moeilijk is om aan een goede kwaliteit bladerdeeg te komen (die uit de supermarkt is niet lekker) en zelf maken veel werk is, heb ik in dit recept filodeeg gebruikt. Daarmee kan de millefeuille onmogelijk mislukken en krijg je gegarandeerd een zeer feestelijk en crispy dessert.” – Sergio Hermans.
1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Bestrooi de filodeegvellen royaal met circa 50 gram poedersuiker. Zorg ervoor dat alles goed bedekt is. Zet de grillstand van de oven aan en bak de filodeegvellen in 2-3 minuten af. Blijf erbij, het kan snel gaan. Het filodeeg moet mooi glanzend en gekaramelliseerd zijn. Laat afkoelen, breek in grove stukken en bewaar in de afsluitbare doos.
2. Halveer het vanillestokje over de lengte en schraap het merg eruit. Meng de Griekse yoghurt met de mascarpone, de overige poedersuiker, het vanillemerg, 100 gram frambozenpuree en het sap en de rasp van de limoen. Roer goed door.
3. Lepel de frambozencrème in een diepe kom. Meng het vanille-ijs met de overige frambozenpuree. Dresseer het vanille-ijs en de frambozensorbet grillig naast en over elkaar. Werk af met de pistachenoten en de rodevruchtenmix. Steek de stukken gekaramelliseerd filodeeg als een waaier in het ijs.
Voor 4-6 personen.
Benodigdheden: afsluitbare doos
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.