Deze makkelijke ‘niet-kneden’ broodjes bak je bruin boven de hete barbecue. Leg het deeg zonder te kneden op het rooster of wind het om takjes die je boven het vuur kunt houden. Het is het ultieme campingrecept en ook boven een wegwerpbarbecue in het park gaan de broodjes als een tierelier. Zet wat dipjes en smeersels op tafel of op je kleedje en laat iedereen zijn eigen broodje maken. Gegarandeerd plezier!
1. Doe de bloem met de gist en het zout in een mengkom. Voeg 220 ml
water toe, meng goed tot een ruwe massa, dek af met plasticfolie en laat 1 nacht staan op kamertemperatuur.
2. Haal de blaadjes van de takjes kruiden en hak ze fijn. Spreid het deeg uit tot een rechthoekige lap en bestrooi het met de kruiden. Vouw het deeg links en rechts naar binnen, dek het losjes af met plasticfolie en laat 30 minuten rusten.
3. Verdeel het deeg in 12 stukjes – druk de helft tot platte ronde schijven en vorm de andere helft met wat extra bloem tot repen. Wind de repen om de takjes en leg de schijven op het rooster van de barbecue. Rooster tot het deeg bruin en gaar is.
Credits Fotografie Denni van Huis Recepten en foodstyling Ingmar Niezen
Voor 6 personen
Extra takjes van ongeveer ½ cm dik – schoongeboend
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.