Dit recept voor linzen met saffraan is er een met een gouden randje. We zagen dat jullie regelmatig op zoek zijn naar een makkelijke linzensoep, ook die hebben we online staan, maar we dachten jullie ook blij te maken met een linzenrecept waarbij je niet hoeft te slurpen. Deze linzenschotel met saffraan heeft een heerlijke bite en doet het goed op een chique diner of als je zin hebt om doordeweeks uitgebreid te koken.
1. Snijd de prosciutto in reepjes en bak deze samen met de gesnipperde ui in wat olijfolie. Spoel ondertussen de gedroogde linzen af met koud water (bijvoorbeeld in een vergiet) en voeg ze toe als de ui glazig is. Laat het geheel kort sudderen op laag vuur tot de pan bijna droog is. Blus dan af met wijn en wacht tot deze volledig is opgenomen.
2. Schep een grote (soep)lepel van de overgebleven bouillon in de pan, zodat de linzen net onderstaan. Breng het geheel aan de kook, zet dan het vuur laag en laat met het deksel op de pan ongeveer 30 minuten koken.
3. Neem de pan van het vuur als de linzen beetgaar zijn en voeg het saffraanvocht toe. Roer goed door en laat met het deksel op de pan de saffraan nog ongeveer 10 minuten goed intrekken. Breng op smaak met zout en peper en serveer. Lekker met gebakken rode poon of pittige saucijsjes. Voor het gerecht hier op de foto hebben we een Italiaans gekruid worstje eerst even aangebakken en vervolgens door de linzen geschept.
Credits Recepten Caspar Vrensen Fotografie Saskia van Osnabrugge
8 personen
Tip Gebruik in dit recept prosciutto di Parma, ook wel bekend als parmaham. Je vindt deze rauwe, traditioneel gedroogde ham bij de betere slagers. Echte parmaham is voorzien van een keurmerk dat o.a. waarborgt dat er geen conserveringsmiddelen of additieven zijn gebruikt bij de productie, dat de Italiaanse varkens deels zijn gevoed met de wei die bij de productie van parmezaan is overgebleven en dat de ham minimaal 12 maanden in de bergwind is gedroogd.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.