Je kunt voor dit recept met klipvis gewone kabeljauw gebruiken, maar ga je voor de klipvis, begin dan op tijd ‒ deze gezouten en gedroogde vis moet ten minste twee dagen in de koelkast wellen in water. Ververs het 2 keer per dag. Bij je visboer kun je klipvis kopen, maar waarschijnlijk heeft hij dit niet standaard in de vitrine liggen. Vaak kun je op aanvraag toch klipvis krijgen en vindt je visboer het hartstikke leuk dat je meer dan alleen gangbare vissoorten uit de oceaan wilt ontdekken.
1. Schrap en snijd de wortels en stengels bleekselderij in stukjes. Bak ze samen met de gesnipperde ui in wat olijfolie tot de groenten wat zachter worden. Blus af met de witte wijn en laat deze kort indampen.
2. Snijd de vis (nadat deze 2 dagen in de koelkast geweld heeft) in grove stukken van ongeveer gelijke grootte. Bestrooi ze met wat bloem en bak ze in de olijfolie bij de groenten.
3. Draai het vuur laag als de vis gaar is en voeg de saffraan toe plus een beetje groentebouillon.
4. Verhit de boter in een andere pan, snijd ondertussen de snijbiet in stukjes en roerbak deze in de gesmolten boter. Breng eventueel op smaak met een klein beetje zout, maar proef eerst want de vis is ook al vrij zout.
5. Verdeel de groenten over borden, serveer de stukjes vis erop en druppel het saffraanvocht erover.
Credits Recepten Caspar Vrensen Fotografie Saskia van Osnabrugge
Voor 8 personen
Tip Klipvis is opengesneden vis die nat gezouten en vervolgens gedroogd is. De meeste klipvis wordt van kabeljauw gemaakt. Bewaar op een koele, droge plek (liefst in het midden van de koelkast). Klipvis koop of bestel je bij de visboer.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.