Deze goudkleurige drank dankt zijn kleur aan de specerij kurkuma en geeft je immuunsysteem een megaboost.
1. Verwarm de melk in een steelpannetje op middelhoog vuur en voeg de specerijen toe. Laat het 20 minuten op zacht vuur koken en roer af en toe.
2. Giet het drankje door een zeef in twee hoge glazen en meng er voor een zoete touch wat honing door. Now, just sit back and relax…
Tip Wil je echt zeker zijn dat er in jouw amandelmelk geen kunstmatige toevoegingen zitten? Maak het dan zelf! Week 250 gram ongebrande zoete amandelen 8 tot 12 uur in 1 liter water. Giet af en meng (opnieuw) met 1 liter water en een snuf zeezout in een keukenmachine, mix 2 minuten. Leg een kaasdoek over een kom of neem een fijne zeef en schenk de amandelmelk erdoor.
Credits recepten: Rens Kroes; Fotografie: Mitchell van Voorbergen.
Voor 2 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.