Eiercurry is een vullend gerecht gemaakt met een heerlijke symfonie van specerijen, dat men in Bangladesh bereidt op dagen dat het buiten wat koeler is. Tomaten en aardappelen krijgen het gezelschap van eerst gekookte en daarna gebakken eieren.
Eieren
Kook de eieren 8 minuten. Pel ze als ze wat afgekoeld zijn. Verhit een koekenpan met olie en voeg de rest van de ingrediënten toe. Doe de eieren erbij en bak ze 1 minuut.
Curry
1. Leg alle specerijen in hoopjes klaar op een bord.
2. Verhit een wok met raapzaad- en mosterdolie en bak de ui 1 minuut op hoog vuur. Voeg de specerijenpasta’s, mosterd en specerijen toe en bak nog 3 minuten. Voeg wat water toe tegen het aanbranden.
3. Doe de kerstomaten in de pan. Voeg 50 ml water toe. Laat 3 minuten op hoog vuur koken. Roer constant om zodat je de tomaten tot moes roert.
4. Voeg de aardappelen en piripiri toe met nog 300 ml water. Laat afgedekt 20 minuten op middelhoog vuur koken.
5. Doe de eieren erbij en leg de korianderblaadjes en gedroogde chilipeper erbovenop. Laat 2 minuten pruttelen. Haal daarna van het vuur.
Voor 4 personen. Bereidingstijd 40 minuten.
Eieren
Curry
Garnering
Voor erbij