Het ongewone van het gebruik van vlees in nagerechten is al een tijdje doorbroken, door toevoegingen van onder meer bacon. Zelf heb ik een flinke vinger in die pap, ook met de combinatie van cacao en eendenlever. In dit gerecht combineren we kippenhuid met chocolade.
1. Schraap voor de krokante kippenhuid het eventueel aanwezige vet van de huid. Bestrooi met peper en zout naar smaak, leg de huid op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk glad. Dek af met een tweede vel bakpapier en een tweede bakplaat. Bak de kippenhuid in ca. 20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven goudbruin en krokant.
2. Breng intussen voor de flan de melk aan de kook. Meng het ei, het eigeel, de kristalsuiker en het zetmeel. Meng een beetje van de hete melk door het eigeelmengsel en meng dit weer door de rest van de hete melk. Breng aan de kook en haal direct van het vuur. Meng de witte chocolade erdoor en giet uit in 6 kleine ovenschaaltjes (van ca. 125 ml).
3. Haal de kippenhuid uit de oven, laat afkoelen en breek in stukjes. Verhoog de temperatuur van de oven naar 190 °C en bak de flans ca. 20 minuten tot de bovenzijde mooi gekleurd is.
4. Laat de flans iets afkoelen. Steek in elke flan een stukje krokante kippenhuid en bestrooi met chilipoeder naar smaak.
Credits beeld: Remco Kraaijeveld
Voor de krokante kippenhuid:
Voor de flan:
Extra:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.