Bij een bouillon denk je al snel aan een versie met kip of groenten. Maar het is eigenlijk simpelweg een manier om aan water smaak toe te voegen door middel van meetrekken en soms inkoken. Met chocolade is dit natuurlijk vele malen leuker.
1. Verwarm het water tot 50 °C. Haal de pan van het vuur, voeg 15 g cacao nibs toe en laat ongeveer 2 uur trekken. Zeef het water en breng het aan de kook.
2. Los intussen de gelatine op.
3. Haal de pan van het vuur en los eerst de pure chocolade en daarna de gelatine erin op. Schenk in een schaal en plaats in de diepvries tot de chocoladebouillon volledig is bevroren.
4. Laat de chocoladebouillon ontdooien. Schep het gegeleerde deel eraf en gooi weg. Breng de bouillon weer aan de kook, voeg het eiwit toe en laat ongeveer 5 minuten staan tot het eiwit is gestold. Schenk de bouillon door een zeef of een koffiefilter.
Drink de bouillon warm of laat afkoelen en serveer met ijsblokjes en gecrushte cacao nibs ter decoratie.
Credits beeld: Remco Kraaijeveld
Optioneel:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.