Rachel Khoo over haar spectaculaire, maar makkelijke chocolademousse: ‘Een crème madame met chocola – chocoladebanketbakkersroom gemengd met slagroom – is een simpele en lekkere chocolademousse. Ik bedek mijn dessertglazen graag met cacaonibs (stukjes rauwe chocola) om de chocoladesmaak nog iets uitgesprokener te maken. Dit, mesdames et messieurs, is mijn ultieme recept hoe je een verrukkelijke én makkelijke chocolademousse kan maken.’ Wat kunnen we daar nog aan toevoegen? Gaat dat maken, gaat dat maken!
1. Vet 4-6 glazen of ramekins in met boter. Voeg wat cacaonibs toe en kantel de vormpjes naar alle kanten, zodat de wanden en de bodem gelijkmatig worden bedekt.
2. Doe de helft van het eiwit in een schone glazen of metalen kom. Voeg de suiker, het citroensap en het zout toe en klop het eiwit half stijf. Voeg de rest van het eiwit toe en klop het helemaal stijf.
3. Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom bijna stijf. Klop de banketbakkersroom glad en roer hem door de gesmolten chocolade. Meng er een derde van het eiwit door gevolgd door de rest, en schep er dan voorzichtig de geklopte slagroom door.
4. Verdeel de mousse over de glazen en zet deze minstens 1 uur in de koelkast.
5. Serveer gekoeld en strooi er cacaonibs over. De mousse kan het best dezelfde dag worden gegeten en is vanwege het rauwe eiwit maximaal 2 dagen in de koelkast houdbaar.
Credits: recepten Rachel Khoo – fotografie David Loftus
Voor de chocolademeringue
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.