Chili-aubergine dip

Chili-aubergine dip

Ben je klaar om deze goddelijke chili-auberginedip te maken? Het is helemaal niet ingewikkeld – en dat is soms ook wel eens fijn. Dit recept voor een dip van aubergine komt uit ‘De bijbel van de Thaise keuken’, waar je nog veel meer lekkers in vindt. Van papajasalade tot pad Thai en van jackfruitcurry tot tom kha gai: Noi Pia-Ud neemt je mee op een culinaire reis door heel Thailand. Van de dichtbevolkte straten vol eetstalletjes in Bangkok tot aan de uitgestrekte stranden in het zuiden van Thailand. Geniet!

Bereiding



1. Breng water in een pan aan de kook en voeg de aubergines toe. Kook ze 10 minuten. Giet af en laat uitlekken.

2. Zet een wok op middelhoog vuur, zonder olie. Gril de pepers, sjalotjes en knoflook erin tot ze zwart beginnen te blakeren.

3. Maal in de vijzel de peper, sjalotjes en knoflook tot een gladde currypasta. Voeg de aubergine toe en maal de ingrediënten tot een grof geheel.

4. Breng het auberginemengsel op smaak met vissaus en roer alles goed door elkaar.

5. Voeg de munt, lente-ui en peterselie toe. Roer alles goed door elkaar.
 

Voor 4 personen. 25 minuten.

  • 2 aubergines, in grove stukken
  • 5 Thaise aubergines, in grove stukken
  • 5 chilipepers, 1 x doormidden
  • 10 sjalotjes, gepeld
  • 5 tenen knoflook, gepeld
  • 3 el gefermenteerde vissaus (pla-ra)
  • 10 muntblaadjes
  • 1 lente-ui, in ringen
  • 2 Thaise peterselie (pak chi farang), fijngesneden


Benodigdheden: vijzel

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief