Ben je klaar om deze goddelijke chili-auberginedip te maken? Het is helemaal niet ingewikkeld – en dat is soms ook wel eens fijn. Dit recept voor een dip van aubergine komt uit ‘De bijbel van de Thaise keuken’, waar je nog veel meer lekkers in vindt. Van papajasalade tot pad Thai en van jackfruitcurry tot tom kha gai: Noi Pia-Ud neemt je mee op een culinaire reis door heel Thailand. Van de dichtbevolkte straten vol eetstalletjes in Bangkok tot aan de uitgestrekte stranden in het zuiden van Thailand. Geniet!
1. Breng water in een pan aan de kook en voeg de aubergines toe. Kook ze 10 minuten. Giet af en laat uitlekken.
2. Zet een wok op middelhoog vuur, zonder olie. Gril de pepers, sjalotjes en knoflook erin tot ze zwart beginnen te blakeren.
3. Maal in de vijzel de peper, sjalotjes en knoflook tot een gladde currypasta. Voeg de aubergine toe en maal de ingrediënten tot een grof geheel.
4. Breng het auberginemengsel op smaak met vissaus en roer alles goed door elkaar.
5. Voeg de munt, lente-ui en peterselie toe. Roer alles goed door elkaar.
Voor 4 personen. 25 minuten.
Benodigdheden: vijzel
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.