Broodpan

Broodpan

Deze ‘broodpan’ is eigenlijk kaasfondue in het kwadraat! Behalve dat je stukjes brood en groenten in de kaas kunt dopen kun je uiteindelijk de ‘pan’ zelf ook opeten als je alle kaas opgedipt hebt. Behalve dat dit klinkt als cheese-heaven staat het ook nog eens veel leuker op tafel. En het oog wil natuurlijk ook wat. Leuk idee voor een van je feestjes komende weken! Dus Say Cheese!

Bereiding



1. Doe alle ingrediënten behalve het brood in een steelpan en laat de kazen op laag vuur smelten. Roer regelmatig en let op dat de kaas niet aan de bodem vastkoekt.

2. Snijd de bovenkant van het brood, hol de binnenkant uit (dit is je ‘pan’) en snijd het broodkruim dat je eruit haalt in blokjes.

3. Zodra de kazen gesmolten zijn en een gladde massa vormen kun je het brood ermee vullen.

4. Nu kun je het geheel zo op tafel zetten en de broodblokjes erbij geven om in de kaasvulling te dopen. Daarna eet je de ‘pan’ natuurlijk ook op!
 

Voor 4 personen. Voorbereiding 5 minuten, bereiding 10 minuten.

  •  600 g alpenkazen: 200 g beaufort, 200 g comté en 200 g emmentaler
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 teentje knoflook, geperst (naar keuze)
  • 1 Frans landbrood (pain de campagne)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle kerstrecepten