Broodbloem met wortel en courgette

Broodbloem met wortel en courgette

Doe eens wat anders dan een stokbroodje. Neem deze broodbloem; heerlijk Frans landbrood gevuld met groentes in verschillende kleuren. Het is niet alleen lekker, maar ook een vrolijk en kleurig gerecht om punten mee te scoren op (Sinterklaas-)feestjes.

Bereiding



1. Schrap de wortels. Was de courgette. Snijd of schaaf de groenten in zeer dunne, lange repen.

2. Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche.

3. Snijd de bovenkant van het brood en druk de binnenkant aan, voor een zo diep mogelijke holte.

4. Doe het eimengsel erin. Maak daarop een cirkel van afwisselende repen groente (zie foto).

5. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat.

6. Bak het 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

7. Serveer warm of lauw.

Voor 6 personen. Voorbereiding 15 min. Bereiding 40 min.

  • 5 wortels in meerdere kleuren (wit, rood, paars en/of oranje)
  • 1 courgette
  • 3 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 Frans landbrood (pain de campagne)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief