Een ontbijtje met bramen en knapperige havervlokken – heerlijk! The Green Kitchen Stories: ‘Dit is een typisch zondagsontbijt voor ons. We blijven om de beurt in bed, terwijl de ander met onze dochter Elsa deze havermout klaarmaakt en in de oven zet. En dan springen we allemaal terug in bed. Een halfuur later is ons appartement gevuld met de heerlijke geur van vanille en noten en staan we op.’
1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de bodem van een ovenschaal van 20×25 cm in met wat kokosolie en leg de bramen erin. Zet weg.
2. Roer de havermout, het bakpoeder, de gember en het zout in een kom door elkaar. Klop in een andere kom de eieren los, voeg de melk en vanille toe en klop goed door elkaar.
3. Doe de stroop, kokosolie, pompoenpitten en hazelnoten in een kom en schep om tot alles is vermengd.
4. Schep het havermoutmengsel over de bramen in de ovenschaal en schenk het eiermengsel eroverheen. Bestrooi met de zaden-notenmix en zet 35-40 minuten in de oven. Dan zou de havermout gestold moeten zijn en de noten en zaden lichtbruin en knapperig. Laat iets afkoelen voor je het opdient.
Credits Recepten David Frenkiel en Luise Vindahl Fotografie David Frenkiel
Voor 4-6 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.