Bloody mary met oesters

Bloody mary met oesters

Wil jij vanavond je lief verleiden? Pak dan dit recept, want deze combinatie van bloody mary én oesters is het ultieme geluk. Met een oester in je ene hand en een cocktail in je andere hand is het genieten geblazen van de bovenste plank. Weet je niet hoe je een oester moet openmaken? Geen paniek! Er zijn meer dan genoeg filmpjes op YouTube te vinden, bijvoorbeeld van onze visexpert Bart van Olphen.

Bereiding



1. Open de oesters met een oestermes en snijd het vlees los (laat het wel in de schelp zitten). Zeef het vocht dat in de schelp zit door een fijne zeef boven een kom (zo scheid je de schelpresten van het vocht).

2. Doe de wodka samen met het tomatensap en 4 eetlepels citroensap in een maatbeker. Voeg het oestervocht toe en breng op smaak met de worcestersaus, wat druppels tabasco, peper en eventueel wat zout.

3. Vul 4 hoge glazen voor driekwart met ijsklontjes. Houd 4 eetlepels van het wodka-tomatensap apart en verdeel de rest over de glazen. Voeg eventueel extra ijs toe om het glas tot bijna tot aan de rand toe te vullen en bestrooi de bloody mary’s met wat extra zwarte peper.

4. Snijd een stuk van elke bleekselderijstengel – zo veel dat de stengel  nog een stukje boven het glas uitkomt als je hem erin steekt – en doe ze in de glazen.

5. Verdeel het bewaarde wodka-tomatensap over het vlees in de oesterschelpen, bestrooi met wat citroenrasp en eventueel zwarte peper, en serveer ze samen met de bloody mary’s.   Tip Kijk voor een kookfilmpje van dit recept op Bart’s YouTubekanaal (@BartsFishTales).

Credits: Recepten: Bart van Olphen. Fotografie: David Loftus & Saskia Lelieveld. Styling: Inge Tichelaar.
 

4 personen

  • 8 oesters (naar keuze) 
  • 200 ml wodka
  • 400 ml tomatensap
  • 1 citroen 
  • 2 tl worcestersaus
  • tabasco
  • ijsklontjes 
  • 4 stengels bleekselderij (alleen jonge en zachte scheuten)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief