Een blini is een uit Oost-Europa afkomstig deeggerecht en lijkt op een kruising tussen een pannenkoek en een poffertje. Ze zijn ontzettend veelzijdig, want je kan ze beleggen met alles wat je maar lekker vindt! Deze versie met mieriks-bietencrème en zalmeitjes is verrassend en perfect als chique hapje bij de borrel.
1. Meng het meel met de gist en een snufje zout in een kom.
2. Meng de melk met de room en verwarm op laag vuur tot lauwwarm. Klop de eidooier door het melkroommengsel. Roer de bloem erdoor en laat een uurtje rusten op een matig warme plek.
3. Bak dunne pannenkoekjes van het beslag en houd ze een beetje warm.
4. Schil de bietjes en snijd of rasp ze in dunne reepjes. Snipper het sjalotje superfijn. Meng biet en sjalot met de azijn, de olie en zout en peper. Meng de geraspte mierikswortel met de crème fraîche.
5. Vouw de pannenkoekjes op en leg ze op een bordje. Schep er wat bietjes op, daarna een lepeltje mieriksroom en wat zalmeitjes. Bestrooi het geheel met dille.
Voor 6 personen.
Bietensalade
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.