Aubergine Heaven

Aubergine Heaven

In 2014 stelde Monica Abdoel het vernieuwende boek Reizende Sterren samen. Dat bleek een schot in de roos: het boek was niet alleen in no-time uitverkocht, maar bleek voor velen een blijvende bron van inspiratie. En nu komt de succesvolle auteur met een nieuw boek dat opnieuw een hit belooft te worden. Firestarters of Food, Art & Music staat bol van de beste streetfood recepten en sprankelende en inspirerende verhalen van foodtruck ondernemers, chefs, kunstenaars en muzikanten wereldwijd. Food and Friends mag jou alvast dit lekkere recept geven; aubergine heaven!

Bereiding



1. Gril de aubergines 20 -25 minuten op een grillplaat op het fornuis. Haal ondertussen de pitjes uit de granaatappel, crush de cashewnoten en pers de knoflook uit. Werk de geperste knoflook door de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Snijd, wanneer de aubergines gaar zijn, deze overlangs doormidden en verwijder de geblakerde delen (anders krijg je een bittere smaak).

2. Hak of prak het vruchtvlees fijn en hak vervolgens ook de verse kruiden fijn. Verdeel het vruchtvlees over twee borden, breng een laag crème fraîche aan en verfris met wat limoensap.

3. Werk het gerecht af met de olijfolie, granaatappelpitjes, cashewnoten en de kruiden. De tahinisaus komt als laatste. Breng deze in dunne diagonale lijntjes over het gerecht aan en geef
er verse rucola en brood of crackers bij. Smullen maar! 

Dit recept komt uit het boek ‘Firestarters of food, art & music’ van Monica Abdoel (€29,95).

Voor 2 personen:

  • 2  aubergines  (300-350  g  per  stuk) 
  • granaatappelpitjes  van  1  granaatappel 
  • cashewnoten,  handje vol 
  • 2  teentjes knoflook   
  • 100 ml crème fraîche   
  • zout en peper 
  • 10 g dille
  • 10 g krul peterselie   
  • ½  limoen 
  • olijfolie (extra vergine) 
  • tahinisaus (te koop bij de Turkse winkel) 
  • verse rucola



  •  


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief