Genaro Contaldo: ‘Ik ben nooit dol geweest op konijn. De gedachte aan pluizige konijntjes is daar debet aan, maar eigenlijk moet ik niet zo sentimenteel zijn. Konijn is gezond, smaakt heerlijk en je kunt de poelier vragen de delen (poten, buik en rug) alvast te scheiden. Jamie Oliver heeft al een aantal keren konijn voor me gemaakt: in risotto, op toast. Verreweg het lekkerst vind ik gemarineerd konijnenvlees gegrild op houten prikkers. Toen Jamie dit voor het eerst voor me maakte, gaf hij er borlottibonen en een flinke scheut extra vergine olijfolie bij. We aten al fresco en proostten naar de ondergaande zon met een heerlijk glas Galatronawijn.’
1. Meng 6 el yoghurt, het sap van 1 citroen, 2,5 cm geraspte gemberwortel, 3 tenen knoflook, gepeld en geraspt, 1 tl komijnpoeder en 1 tl zout en ¼ tl (van elk) garam masala, kurkuma en cayennepeper.
2. Schep het mengsel over de stukken konijn en laat minstens 1 uur marineren, en een hele nacht voor een heel pittig effect!
3. Rijg de stukken aan houten prikkers (die je eerst in water hebt laten weken) en rooster ze knapperig en gaar. Serveer het gegrilde vlees op een bedje van rijst.
Credits: fotografie David Loftus
Voor 1 konijn (of kip)
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.