Een chic hapje maken van gevulde eieren: laat dat maar over aan een Italiaan. In deze versie ‒ uove ripiene ai funghi ‒ is aan de vulling gedroogd eekhoorntjesbrood toegevoegd. Ook lekker: een drupje truffelolie en wat truffeltapenade door de vulling. Aan jou de keus, maar smullen wordt het zeker!
1. Kook de eieren in ca. 10 min hard. Laat ze schrikken, pel ze en laat 5 min. afkoelen in koud water. Week de paddesntoelen ica. 10 min. in lauw water, laat uitlekken en snijd ze fijn.
2. Snijd de tomaatjes fijn. Bak de paddenstoelen een paar minuten zachtjes in olie en breng licht op smaak met peper en zout.
3. Halveer de eieren, haal de dooieres eruit en prak ze grof. Meng met de tomaat, mayonaise, paddenstoelen en peterselie en vul de eihelften.
4. Bak het paneermeel in hete olie al omscheppend bruid en raps de kaas. Meng het paneermeel met de kaas en strooi over de eieren.
Credits: Productie & styling Marian Flint – Fotografie Willem Groeneveld – Receptuur & foodstyling Jankees Roggeveen
12 stuks:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.